Comunicat de Presă CONPET S.A.: România, promovată la Istanbul, în cadrul expoziţiei Congresului Mondial al Petrolului

România este promovată la Istanbul, în cadrul expoziţiei Congresului Mondial al Petrolului, care se desfăşoară în perioada 9 – 13 iulie 2017, în Turcia.

Delegaţia oficială a României este condusă de secretarul de stat în Ministerul Energiei, domnul Iulian-Robert Tudorache.
CONPET S.A.,
operatorul Sistemului Naţional de Transport (SNT) prin conducte al ţiţeiului, condensatului şi gazolinei, este compania care reprezintă România la expoziţia Congresului Mondial al Petrolului, delegaţia fiind condusă de domnul inginer Liviu ILAŞI, director general şi membru al Consiliului de Administraţie.

Cu ocazia inaugurării oficiale a expoziţiei, la standul României au fost prezenţi domnul Iulian-Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei; Excelenţa Sa, Gabriel Şopandă, ambasadorul României în Republica Turcia; Berat Albayrak, Ministrul turc al Energiei şi Resurselor Naturale, precum şi alte oficialităţi de rang înalt.
Congresul şi expoziţia Mondială ale Petrolului se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Republicii Turcia.

,,Punţi către viitorul energetic” este tema Congresului Mondial, ideea fiind reiterată de către preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, la deschiderea oficială a evenimentului.

Astăzi, în prima zi a lucrărilor, au luat cuvântul domnul Jozsef Toth, preşedintele Consiliului Mondial al Petrolului; domnul Boyko Borisov, primul-ministru al Bulgariei; domnul Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei; domnul Ilham Aliyev, preşedintele Republicii Azerbaijan; domnul Binali Yildirim, primul-ministru al Republicii Turcia; domnul Dr. Berat Albayrak, Ministrul turc al Energiei şi Resurselor Naturale.

CONPET S.A. este povestea de succes a Statului Român cu o valoare recunoscută pe piaţa de capital din România şi străinătate, datorată unui management performant, care a îndeplinit standardele de excelenţă impuse de Bursa de Valori Bucureşti, a administrat corect şi eficient afacerea şi a reuşit să asigure un nivel înalt de transparenţă şi vizibilitate în rândul acţionarilor şi investitorilor din afara ţării.

Acţiunile CONPET S.A. sunt listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar din anul 2017 societatea noastră este inclusă în 7 din cei 9 indici ai BVB, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate companii listate la BVB şi certifică respectarea principiilor de guvernanţă corporativă în România.

,,Obiectivul major al CONPET, pentru perioada următoare, este reprezentat de interconectarea Sistemului Naţional de Transport al ţiţeiului la nivel regional cu statele membre UE. În acest context, Congresul Mondial al Petrolului reprezintă, pentru noi, atât oportunitatea de a ne mări atractivitatea investitorilor la nivel internaţional, precum şi cadrul în care vom continua demersurile extinderii SNT în afara graniţelor ţării noastre” – Liviu ILAŞI, Director General CONPET S.A.

Continuăm în spiritul celor trei valori care reprezintă fundamentul companiei noastre: TRADIŢIE, SUFLET, ENERGIE!
Cele trei valori particulare care ne ghidează activitatea au făcut ca astăzi să vorbim despre CONPET ca despre un exemplu de management profesionist care continuă şi se dezvoltă în fiecare zi!

CONPET S.A.
SERVICIUL COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE