Parlamentarul PrahoveanCOMUNICAT


În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova desfăşurată astăzi, s-a adoptat Hotărârea nr.7 prin care s-a aprobat Planul Judeţean de Măsuri pentru prevenirea şi combaterea vectorilor valabil în perioada mai-octombrie 2018.

Totodată, primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Dobre, în calitate de invitat la această şedinţă, a informat comitetul desprea starea potenţial generatoare de situaţii de urgenţă existentă la nivelul municipiului şi a solicitat acordul prefectului pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploieşti.

Atât în cadrul şedinţei, cât şi ulterior, printr-o adresă oficială, preşedintele comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, doamna prefect Ioana Mădălina Lupea, a solicitat transmiterea hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Ploieşti, care, potrivit articolului 4, alineat 5 din OUG 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă cu modificările şi completările uletrioare trebuie să cuprindă următoarele:

a. baza legală,
b.perioada de aplicare,
c. măsurile dispuse,
d. obligaţiile cetăţenilor şi ale operatorilor economici în cee ace priveşte participarea la activităţi în folosul comunităţilor locale.

Atât doamna prefect, cât şi ceilalţi membrii ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova îşi doresc rezolvarea problemei cu care se confruntă administraţia ploieşteană, dar orice hotărâre trebuie luată în interesul cetăţeanului şi în spiritul legii.

 


Rating:  rating     (23 vizualizări)Copyright © 2008 - 2019 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 23 mai 2019
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu