Parlamentarul PrahoveanDeclaraţii NORICA NICOLAI- ALDE:

18.05.2019

”M-am ferit să îi atac direct pe oponenţii mei din această campanie, considerând că e o perioadă în care trebuie mai degrabă să ne prezentăm propriile obiective pentru Europa şi mai puţin să ne ocupăm de ale altora. Totuşi, înţeleg din relatările recente ale presei că domnul Dacian Cioloş creează probleme tot mai mari propriei alianţe, pentru că refuză să-şi asume deschis statutul de bărbat politic şi o scaldă permanent, indiferent de temă.
L-am întrebat frontal, zilele trecute, în dezbaterea electorală a DCNews, pe Dacian Cioloş dacă vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, pentru că pozează în acest rol de lider nou, competent, serios, adică exact ce nu am mai avut noi ca preşedinte de multă vreme. Nu a zis nici da, nici nu, dar că va vedea sau că se va consulta – s-a bâlbâit nereuşind să ofere un răspuns asumat. Înţeleg, aprobările de la ”centru” ajung mai greu în această perioadă electorală agitată.
Cum spuneam, domnul Cioloş începe să devină o enigmă de nepătruns chiar şi pentru susţinătorii (încă) ai domniei sale. Poate dacă ar răspunde public la câteva întrebări pe care i le pun aici, ne-ar ajuta pe toţi să îl cunoaştem şi să-l înţelegem mai bine:

Există vreo legătură neştiută între numirea dumneavoastră ca premier şi tragedia de la Colectiv? Ce aţi vrut să spuneţi anul trecut, în iulie, la Galaţi, când aţi declarat public că ”E nevoie şi de emoţie, dar e nevoie de substanţă. Putem merge cu emoţie şi atunci stăm fiecare şi ne vedem de treabă acum, la casele noastre, ne angajăm nişte experţi în a crea emoţii şi creăm emoţii la momentul respectiv. Şi câştigăm alegerile. Dar ce-am rezolvat cu asta? Decât să plătim o maşină de manipulat mentalul colectiv şi emoţiile, ca să creăm emoţia, sau să plătim nişte consultanţi ca să vină cu nişte scandaluri ca să creăm emoţia, ce ar fi să mergem fiecare dintre noi în scara de bloc, la magazin, la locurile de muncă, în satul din care provenim şi să discutăm cu oamenii?”. Cine ce alegeri a câştigat manipulând emoţional electoratul, domnule Cioloş?

De ce nu aţi mai candidat în alegerile din 2016, după ce vi se făcuseră chiar şi afişe electorale? Este adevărată afirmaţia lui Victor Ponta: ”Dacian Cioloş nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020”?

Există adevăr în acuzaţiile aduse de sindicatele din Poliţie conform cărora guvernul dumneavoastră a reorganizat prin OUG serviciul secret al MAI doar pentru a şterge urmele unor fapte penale comise de miniştrii dumneavoastră?

Ce aţi urmărit cu adevărat, totuşi, cu strania campanie legată de ”Cuminţenia pământului”?

Cum explicaţi decizia dumneavoastră fără precedent, în noiembrie 2016, de a soma TVR să nu mai difuzeze un interviu, pe care i-l acordaserăţi, doar pentru că postul public nu dorise ca materialul să apară în timpul campaniei electorale, ci ulterior?

Cum comentaţi acuzaţiile fostului senator Valer Marian, într-o interpelare parlamentară, conform căreia deţineţi în secret mari suprafeţe de terenuri agricole în judeţele Sălaj şi Cluj?

Cum explicaţi pasivitatea dumneavoastră îndelungată faţă de aşa zisul refuz al justiţiei de a vă legaliza partidul, reacţionând abia după ce presa a început să comenteze ”relaxarea” dumneavoastră nefirească? Cumva aţi dorit să puneţi un probabil eşec în alegeri pe seama faptului că nu aţi avut timp suficient la îndemână pentru că oameni răi v-au blocat partidul? Şi pentru că doreaţi un argument ca să forţaţi o alianţă cu un vehicul electoral, USR? De ce aţi tăcut mult timp după ce vă făcuserăţi deja, în secret, partidul de rezervă?

Cum aţi explica ”lacunele” din cunoştinţele dumneavoastră, cum ar fi cea manifestată în februarie, într-un interviu şi în alte situaţii, când nu ştiaţi că serviciile secrete au dreptul legal să facă afaceri, nu ştiaţi ce grad exact de rudenie aveţi cu generalul Virgil Ardelean, nu ştiaţi ce obiectiv păzeaţi pe strada Doinei Cornea?

Dacă măcar la o parte dintre aceste întrebări ne-aţi furniza un răspuns cât de cât satisfăcător în locul unei tăceri mirate, vă asigur că ne-aţi face şi nouă, competitorilor dumneavoastră, cât şi alegătorilor din România un mare serviciu. Mai ales dacă aţi clarifica, în final, eventual, şi relaţia dumneavoastră cu Emmanuel Macron, un politician care face în propria ţară exact ceea ce alianţa dumneavoastră reproşează guvernului PSD că a făcut pe 10 august.
În absenţa acestor răspunsuri, voi continua să vă consider, pe mai departe, cel mai populist produs al politicii româneşti, un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor şi al PR-ului (şi nu numai). Un produs pur politic care a fost mereu numit în funcţii, prin decizii politice, niciodată candidat, iar acum cu sprijin extern îşi face partid care ”se delimitează” de politicienii corupţi ai României.
Spunea preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că nu vrem să ajungem în situaţia în care copiii securiştilor noştri ajung securiştii copiilor noştri. Nimic mai adevărat şi aş adăuga încă un lucru: după cum se arată, copiii securiştilor noştri mai sunt şi incompetenţi, pe lângă că parvin pe spatele părinţilor.”

 


Rating:  rating     (11 vizualizări)Copyright © 2008 - 2020 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 5 aprilie 2020
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu