Parlamentarul PrahoveanCOMUNICAT DE PRESĂ
            În plină pandemie, prefectul de Prahova lasă oraşul Băicoi fără primar

 
 
Ieri, prefectul de Prahova a emis, cu o grabă care nu îl caracterizează, un ordin prin care „constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al domnului Marius Constantin Ioan- primarul oraşului Băicoi”, marea vină a primarului fiind că a fost ales pe listele unui partid şi candidează, la aceste alegeri, pentru un altul.
Dacă acest ordin ar fi venit simultan cu cele pentru ale tuturor celorlalţi primari aflaţi în aceeaşi situaţie, poate că l-aş fi suspectat doar de lipsă de viziune şi de pragmatism. Dar, ce să vezi?, mandatele primarilor care au trecut la PNL şi candidează pentru un nou mandat din partea acestui partid, NU au încetat.
DECI, domnul prefect, reprezentantul guvernului PNL în teritoriu, aplică legea discriminatoriu şi abuziv, în interesul partidului care l-a înscăunat, încercând, mişeleşte, să micşoreze şansele reale de a fi realeşi candidaţilor altor partide, care au făcut performanţă ca edili, aşa cum este şi cazul lui Marius Constantin.
ŞASE mandate, înainte de Marius, PNL a deţinut puterea în Primăria Băicoi. Şi N-A FOST ÎN STARE DE NIMIC!
Marius are la activ doar 3 ani. Şi DIFERENŢA SE VEDE!
Abuzul prefectului este dublat şi de incompetenţă: de dragul câtorva procente în plus, pe care, la Băicoi, cu siguranţă PNL nici n-o să le vadă!, trimisul lui Orban pe pământ prahovean pune în pericol aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COV-19 într-o comunitate numeroasă, puţin înaintea începerii anului şcolar şi a desfăşurării alegerilor.
Credeţi că se va ocupa acest domn prefect, al cărui nume 99,9% dintre prahoveni nici măcar nu i l-au auzit, ca şcolarii din Băicoi să fie în siguranţă şi să îşi poată vedea de educaţie? Sau de spitalul din localitate, pe care voia, deunăzi, să-l declare, cu japca, COVID-19?
Categoric, nu!
De drept, aceste alegeri trebuiau să aibă loc în iunie.
Dacă, din iunie şi până ieri, n-a murit nimeni la Băicoi (cu excepţia PNL, de invidie!) că Marius Constantin nu va mai candida din partea vechiului partid, ci din cea a PPU (social-liberal), crede, cumva, cineva, s-ar muri, din acest „motiv”, în următoarele două-trei săptămâni?
Dar dacă, Doamne-fereşte, suspendarea primarului ar putea avea consecinţe asupra stării de sănătate a locuitorilor? Răspunde domnul prefect? Şi dacă da, cum?
Cert este că, astăzi, primarul de Băicoi a atacat acest ordin abuziv la instanţa de contencios administrativ şi sunt convinsă că justiţia îi va da dreptate.
Indiferent de decizia instanţei, ordinul prefectului priveşte strict acest mandat, care se încheie pe 27 septembrie, şi nu mandatul viitor, care începe după 27 septembrie. Nu a comis nicio încălcare a legii, nu are niciun dosar. Este doar o problemă care ţine de Codul administrativ.
În consecinţă, cetăţenii trebuie să ştie că Marius Constantin ARE DREPTUL SĂ PARTICIPE LA ALEGERILE DIN 27 SEPTEMBRIE ŞI SĂ FIE ALES PRIMAR!
Nu pot abuza liberalii cât pot vota băicoienii!


Deputat PPU (social-liberal),
Graţiela GAVRILESCU
8 septembrie 2020

Rating:  rating     (1 vizualizări)Copyright © 2008 - 2020 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 24 septembrie 2020
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu