Parlamentarul PrahoveanDaniel Ionaşcu, preşedinte executiv PPU (social-liberal): În nicio ţară din Europa nu s-a luat măsuri atât de violente împotriva libertăţii religioase

 
Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) acuză Guvernul Orban că „încearcă să ne demoleze credinţa şi sufletul”, prin interzicerea pelerinajelor şi descurajarea credincioşilor de a participa la evenimente religioase.

Liderul umanist apreciază că măsurile pentru protejarea sănătăţii trebuie luate, însă lucurile trebuie judecate cu aceeaşi unitate de măsură. Dacă oamenii sunt îndemnaţi să meargă la vot, aşa ar putea fi stabilite reguli stricte pentru pelerinaje, dar nu interzicerea acestora.
Redăm, mai jos, mesajul integral transmis de Daniel Ionaşcu:
„Avertismentul Bisericii Ortodoxe Române referitoare suferinţă credincioşilor cărora le este încălcată libertatea religioasă, garantată de Constituţie, reprezintă o nouă şanse oferită autorităţilor de a îndrepta eroarile pe care le-au comis în ultima perioada.
Interzicerea pelerinajelor şi descurajarea credincioşilor de a participa la evenimentele religioase sunt mijloacele prin care comuniştii au încercat să îndepărteze poporul român de Dumnezeu. Dacă regimul comunist demola bisericii, Guvernul Orban încearcă să ne demoleze credinţă şi sufletul! Este un abuz incalificabil pe care îl pot realiza doar oameni fără Dumnezeu.
În nicio ţară din Europa nu s-a luat măsuri atât de violente împotriva libertăţii religioase. În democraţiile autentice se înţelege că sentimentul religios şi nevoia profundă de a-l caută pe Dumnezeu trebuie respectate în aceeaşi măsură în care sunt respectate dreptul la hrană, la sănătate sau educaţie. Pentru credincios, religia este şi hrană şi sănătate şi educaţie.
Doar Guvernul Orban consideră religia o “activitate opţională”, de care oamenii se pot lipsi mai uşor decât de o vizită la mall! Doar Guvernul Orban nu înţelege forţă şi profunzimea sentimentului religios, care nu poate fi încătuşat după bunul plac al celor neduşi la biserică.
Înţeleg, la fel că toţi românii responsabili, că trebuie să luăm măsurile de prevenţie necesare pentru a combate Pandemia. Dar aşa cum se găsesc reguli pentru a merge la vot, se pot stabili şi reguli pentru pelerinaje! Distanţare, mască, mănuşi, triaj sanitar! Nu interzicere!
Fără a înţelege istoria şi specificul propriei naţiuni, Guvernul Orban sfidează credinţă românilor, acţionând abuziv şi ignorant!
În aceste condiţii, am deplină încredere că, pe 6 decembrie 2020, asumând principiul umanist „STOP ABUZURILOR!”, credincioşii români ii vor oferi lui Ludovc Orban şansa de a înţelege consecinţele răului comis împotriva Bisericii”.

 
Biroul de  presă PPU(s-l)

Rating:  rating     (4 vizualizări)Copyright © 2008 - 2020 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 2 decembrie 2020
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu