Parlamentarul PrahoveanCOMUNICAT DE PRESĂ
Avizarea proiectului de lege iniţiat de umanişti şi social-democraţi privind achiziţia produselor alimentare din producţia autohtonă a fost amânată cu două săptămâni
 
Proiectul de lege privind achiziţionarea produselor alimentare din producţia autohtonă, iniţiat în vara anului trecut de parlamentarii umanişti, cu susţinerea colegilor lor social-democraţi, a fost discutat, astăzi, în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi în cea de industrii, însă votul propriu-zis pentru avizare a fost amânat cu două săptămâni.
Prevederile acestui proiect se referă la obligativitatea ca în structurile de stat în care există consum colectiv (aşa cum sunt spitalele, cantinele sociale, penitenciarele, unităţile militare, etc.) să se achiziţioneze doar alimente româneşti, cu excepţia unor situaţii obiective în care acest lucru nu ar fi posibil.
În contextul actual, proiectul ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru fermierii şi procesatorii români, atât de grav afectaţi în ultimul an, o mare parte din culturile agricole fiind fie compromise de secetă, fie de ploile abundente.
Contăm pe susţinerea acestui proiect de către toţi parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, pentru că obligaţia de a apăra interesele producătorilor şi consumatorilor români o avem cu toţii.
„Cred că acest proiect de lege va avea susţinerea tuturor colegilor mei deputaţi, pentru că este un proiect bun pentru români şi pentru România. Adoptarea acestei legi ar avea avantaje multiple, s-ar proteja şi stimula producţia autohtonă, s-ar crea locuri de muncă şi ar fi şi o modalitate în plus de a avea grijă de sănătatea noastră. (...) Este normal, mai ales în aceste vremuri, să ne protejăm şi noi agricultura şi industria alimentară, aşa cum o fac şi celelalte state membre, şi să punem siguranţa alimentară în prim-plan!
Sper din suflet ca, la viitoarea întâlnire, să avem vot favorabil din partea ambelor comisii şi să putem grăbi  lucrurile pentru că, iată, deja ne-a prins luna aprilie...”, a declarat Graţiela Gavrilescu, deputat PPU (social-liberal), unul dintre iniţiatori, care, astăzi, a susţinut proiectul în cele două comisii de specialitate ale Camerei Deputaţilor.
30.03.2021
 
Biroul de presă PPU(s-l)

Rating:  rating     (5 vizualizări)Copyright © 2008 - 2021 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 11 aprilie 2021
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu