Parlamentarul PrahoveanÎn colegiul lui Andrei Sava au fost împrăştiaţi fluturaşi aproape...anonimi (că „semnătura” GICĂ e clar la oha), otrăvitori, cu aşa-zise informaţii despre el şi familia lui.

Penal! Reprobabil! Oribil! Mizerabil! mi-am zis, aseară, când am primit vestea, prin telefon, de la unul dintre ploieştenii care s-au trezit în cutia de scrisori cu un astfel de material ...

Astăzi, însă, am citit presa locală:

PRAHOVA

(http://www.ziarulprahova.ro/articol~categorie-politica~stire-44546~acuzatiile-impotriva-lui-andrei-sava-nasc-un-apel-cetatenesc~perioada-toata_arhiva.html):

 „Acuzatiile impotriva lui Andrei Sava nasc un apel cetatenesc: FARA ATACURI SI MINCIUNI !” - articol semnat de Nicoleta Dumitrescu (N.D.), în care se condamnă fapta şi nu se fac presupuneri cu privire la autor. Efect asupra cititorului avizat: indignare- pentru maniera în care se face campanie, simpatie- pentru cel afectat.

REPUBLICANUL (http://www.republicanul.ro/index.php?act=show&id=articol&ids=7080):

„Să vă fie ruşine domnule Calotă, aţi readus mizeria în viaţa politică ploieşteană!”- articol nesemnat, care începe şi se termină cu atacuri virulente la adresa exprimarului Calotă, evenimentul de presă propriu-zis, fiţuica, devenind doar pretextul pentru aceste atacuri. Efect asupra cititorului avizat: dublă indignare: pentru maniera în care se face campanie, dar şi pentru modul în care ziarul a folosit acest lucru drept pretext pentru reglarea propriilor conturi.

TELEGRAFUL DE PRAHOVA (http://www.telegrafuldeprahova.ro/index.php?act=show&idart=11415&p=l): „Atenţie! Candidat disperat, lovesc mizerabil!”- articol nesemnat, elogios la adresa lui Andrei Sava, cu trimiteri la „minţi bolnave” şi exerciţii de logică „cui foloseşte”: Acest demers penal de la început până la sfârşit rămâne, deocamdată, cu autori necunoscuţi. Deşi nu trebuie să fi expert în campanii electorale ca să vezi cine este autorul acestui demers, Emil Calotă se spală pe mâini şi spune că nu are nimic de-a face nici cu Gică, cel care semnează fluturaşul, nici cu cei care l-au tipărit şi l-au împrăştiat. Să mai credem pe cuvânt un om precum Emil Calotă?” Efect asupra cititorului avizat: indignare- pentru maniera în care se face campanie, surprindere şi confuzie- pentru nemaiîntâlnitele elogii la adresa candidatului, care până mai ieri deranja  („Corturile PDL au găurit asfaltul”, „PD-L sfidează bunul simţ şi în Malu Roşu” s-au transformat, azi, în: „Andrei Sava este, de departe, supriza plăcută a acestei campanii electorale!...”)

OBSERVATORUL

(http://www.observatorulph.ro/articol.php?id=10977):

 „Campanie murdara in Colegiul 12 Nord/ Atac murdar Impotriva lui Andrei Sava”- articol semnat de Lucian Rădulescu, elogios la adresa lui Andrei Sava, fin ironic la cea a lui Emil Calotă, care este cantonat în zona pensionari, cu trimiteri directe la  jigodii, care nu trebuie să ajungă în Parlament, la oamenii normali la cap, care nu ar putea să creadă acuzele aduse prin fluturaşul otrăvit, şi la „logicul” autor al „acestei dezinformari de tip Stefan Gheorghiu” (mai ieri, cotidianul dedicând pagini întregi subiectului Calotă-Ştefan Gheorghiu...) Efect asupra cititorului avizat: indignare- pentru maniera în care se face campanie, surprindere şi confuzie- pentru elogiile aduse candidatului la adresa campaniei făcute de Andrei, căruia, pe 19 octombrie, acelaşi cotidian îi dedicase „Domnu' Sava, mai baiatule, unde te crezi?”

 

Înainte de fraza de final, vă garantez că  am scris toate astea cu maximă obiectivitate.

Nu locuiesc în colegiul celor doi, nu am nimic de împărţit cu niciunul.

Ce am avut de spus despre Sava (aroganţa de a sufoca oraşul, infatuarea de a devansa cu o lună campania electorală prin fluturaşi pe care şi-a arogat titlul de deputat cu D mare, copilărismul de a-şi fi şters de pe poze aluniţa etc.) am spus, fără ură şi fără părtinire.

Nu vreau să fiu tocmai eu avocatul lui Emil Calotă! Ar fi culmea! Dar mie povestea asta nu îmi miroase deloc a bine...

Ţineţi minte fluturaşii GICA din precampanie, prin care eram întrebaţi dacă nu ne-am săturat de... foşti?

Acum au revenit.

... şi nu atât pentru a-l defăima pe Sava şi ai lui, cât pentru a arunca oprobriul public asupra lui Emil Calotă.

Deci... qui prodest toată afacerea asta mizerabilă?

Şi atunci, întreb şi eu, precum colegii mei de breaslă în finalul standard al articolelor citate, merită astfel de oameni să VĂ reprezinte în Parlamentul României?

Foto: TELEGRAFUL DE PRAHOVA


Rating:  rating     (15 vizualizări)

Adăugaţi un comentariu:

sau folosind formularul următor:

Nume:
Email:
Comentariul:
Codul de siguranţă:
Toate câmpurile sunt obligatorii.
    

Comentarii 
avatar intelectualul 0  

"Am 21 de ani şi nu vreau încă să mărit"

Mai cititi inca o data aceasta fraza si observati gresala. :)

(14 februarie 2012 02:00:46)

 


Copyright © 2008 - 2019 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 25 octombrie 2018
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu