Parlamentarul PrahoveanSC Hale şi Pieţe schimbă proiectul pieţei provizorii pe care trebuie să o construiască

Conducerea SC Hale şi Pieţe va prezenta Consiliului de Administraţia un alt proiect privind construcţia unei pieţe provizorii în parcarea de pe strada Griviţei, latura sudică a Halelor Centrale.

Potrivit viceprimarului George Pană, este vorba de o variantă „mai economică şi mai flexibilă“.

Potrivit primelor informaţii este vorba de un proiect modificat faţă de cel iniţial care a fost urcat şi pe SEAP pentru licitare fără rezultate.

În prima jumătate a lunii ianuarie, nicio societate nu şi-a arătat intenţia de a obţine contractul de construcţie a pieţei provizorii pe care SC Hale şi Pieţe doreşte să o realizeze pe strada Griviţei. Din această cauză licitaţia nu a mai avut loc.

SC Hale şi Pieţe SA trebuie să construiască o piaţă provizorie pe strada Griviţei pe latura sudică a Halelor Centrale deoarece a primit somaţie din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii să demoleze actuala clădire a Pieţei Centrale deoarece se încadrează în clasa de Risc Seismic 1 şi nu mai prezintă nicio siguranţă în exploatare. Verdictul a fost dat de ISC în august 2016, dar povestea a devenit publică abia în noiembrie.

Conducerea SC Hale şi Pieţe avea deja un proiect de construcţie a pieţei provizorii, de pe timpul mandatului lui Emanuel Ilie, iar schimbarea de destinaţie a fost aprobată prin hotărârea Consiliului Local din 21 decembrie 2016.

În proiectul iniţial era vizată construcţia unor copertine pe o suprafaţă de 1200 mp situată în actuala parcare de pe strada Griviţei. În acest spaţiu ar urma să fie mutaţi aproape 80% din comercianţi iar restul să primească spaţii în Piaţa Decebal şi în incinta Halelor Centrale.

După mutarea acestora, piaţa actuală va fi demolată şi ulterior reconstruită.

Potrivit primarului Adrian Dobre, costurile unui asemenea proiect s-ar putea ridica la 20 de milioane lei.


Rating:  rating     (11 vizualizări)

Adăugaţi un comentariu:

sau folosind formularul următor:

Nume:
Email:
Comentariul:
Codul de siguranţă:
Toate câmpurile sunt obligatorii.
    


Copyright © 2008 - 2021 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 2 decembrie 2020
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu