Parlamentarul PrahoveanDeşi domnul Funeriu a picat... în sus din scaunul lui Spiru Haret, urma lăsată de pixelu-i albastru ne bântuie prin greaua-i moştenire: secretarul de stat Oana Badea. Cine este doamna Badea? Este doamna care îi şoptea la ureche, la propriu, actualului consilier prezidenţial Funeriu ce să scoată pe gură în conferinţele de presă pe care le ţinea ca ministru. ... Şi este aceeaşi- chiar singura se pare!- care acum crede şi este chiar încântată de altminteri unanim contestatele prevederi ale ORDINULUI nr. 3064/19.01.2012 pentru aprobarea Metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013 şi a Calendarului înscrierii.

Eu nu sunt specialist în domeniu, dar, aproape zilnic, discut cu profesori, directori de şcoli, primari şi consilieri din colegiul meu, nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă cu sistemul de învăţământ românesc! Acum, de exemplu, aceşti oameni sunt asaltaţi de părinţii puşi în faţa unei situaţii fără ieşire: să îşi înscrie sau nu copiii în clasa pregătitoare dacă aceştia deja sunt la grădiniţă? În ce clase/ clădiri, cu ce mobilier, cu ce dascăli şi de unde bani pentru aceste clase? Mai au voie părinţii navetişti din Floreşti să îşi înscrie copiii în Ploieşti în clasa I? Şi multe altele...

Nu mai departe de sâmbătă, aflându-mă la Măgureni, la şcoală, la o festivitate extraordinară, am discutat aceste probleme, care macină timpul şi nervii unor oameni dedicaţi şi devotaţi meseriei de dascăl şi copiilor care le sunt încredinţaţi! Prietenii mei tocmai găzduiau etapa judeţeană a Concursului " Micii prieteni ai istoriei”, la care au participat 200 de elevi, de la clasele V- VII şi, cu o decenţă nemaiîntâlnită, mi-au cerut ajutorul pentru un singur lucru: Ministerul să îi lase să îşi facă, liniştiţi, meseria, fără presiuni şi fără intervenţii, care nu au alt efect decât debusolarea dumnealor şi a părinţilor! Admirabili aceşti oameni, care, în timpul lor liber şi, în mare măsură, pe banii lor, cu prăjituri făcute în casă şi mere din livadă, au fost capabili să organizeze un eveniment de o asemenea amploare! ...

Şi execrabilă- prin comparaţie- atitudinea lipsită de griji şi de... realism a doamnei secretar de stat! Iată doar o mostră de optimism ministerial, aşa cum ne-a fost servită de doamna secretar de stat în conferinta de presă din 23 februarie a.c.: ”Ce face ministerul în continuare pentru ca, în septembrie 2012, clasa pregătitoare să fie cât mai primitoare? Vorbim despre dotarea spaţiilor cu un mobilier şcolar adecvat vârstei. De asemenea, vom pune la dispoziţia celor care lucrează, vorbim şi de elevi şi de cadre didactice, un set complex de mijloace de învăţământ şi vă spun că este consistent.

Va fi o surpriză plăcută atât pentru cadre didactice, cât şi pentru elevi şi părinţi. Resursele financiare destinate acoperirii acestor costuri au fost din timp previzionate de Ministerul Educaţiei. Totodată, încurajăm iniţiativa autorităţilor publice locale de a veni în sprijinul clasei pregătitoare, în completare cu eforturile pe care noi deja am spus că le facem.

Fără alte comentarii!


Rating:  rating  rating     (147 vizualizări)Copyright © 2008 - 2020 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 19 octombrie 2020
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu