Parlamentarul PrahoveanExistă momente absolut speciale în viaţă, pe care simţim nevoia să le împărtăşim, imediat, celorlalţi de parcă ne-am teme că sufletul nostru este neîncăpător pentru atâta fericire şi împlinire câtă acestea ne pot aduce!

Prezenţa Majestăţii Sale în Parlament, cu certitudine, a fost un astfel de eveniment! Dincolo de ecoul istoric al vocii Sale inconfundabile,  pe care l-am recunoscut din cele câteva- prea puţine!- mărturii la care, de-a lungul timpului, am avut acces,  discursul Regelui Nostru, al tuturor românilor dinlăuntrul şi din afara graniţelor (niciunul uitat şi niciunul certat!)  mi-a redat demnitatea de cetăţean european al mileniului III şi de deputat  român, purificând- prin cuvinte, prezenţă şi ţinută, Instituţia Legislativului, călcată în picioare, umilită, trimisă în derizoriu şi încriminată atât de nedrept în ultimii 7-8 ani!

Ascultându-l, am trăit sentimentul că limba română sună cu totul altfel descătuşată din chingile lemnoase ale falselor dicţionare contemporane. Că substantivele şi verbele nu se mai unesc în propoziţii şi fraze, ci în maxime şi axiome testamentare, de care va trebui să ţinem cont pentru a putea avea viitor! Din păcate, mulţi suntem încă tributari istoriei recente! Şi încă încrâncenaţi să credem că nu poţi fi şi republican, şi bun român, care respectă valorile istoriei ţării sale!

Din păcate, mulţi dintre noi, românii, suntem şi prea supăraţi, prea îngânduraţi, prea ocupaţi ori prea grăbiţi ca să ne mai facem timp ori să mai avem puterea şi starea să ascultăm şi să înţelegem discursuri regale... ... ori, şi mai trist, am dori şi am avea deschiderea să ascultăm, să înţelegem şi chiar să- i facem o reverenţă Majestăţii Sale, la ceas aniversar, dar ne temem... 

Dragii mei, să nu ne temem! Nu este totul pierdut! Fibra demnităţii poporului nostru este nealterată! Ascultaţi-l pe Majestatea Sa: ” Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.” Încercaţi să priviţi şi dumneavoastră România nu ca pe ”o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”! Şi va fi bine!

Graţiela Leocadia Gavrilescu, Deputat PNL Colegiul 3 Prahova” 


Rating:  rating     (28 vizualizări)Copyright © 2008 - 2020 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 19 octombrie 2020
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu