Parlamentarul PrahoveanRaport de activitate luna februarie deputat Roberta Alma Anastase

Prima parte a lunii februarie a fost marcată de dezbaterea în Parlament, a  Legii bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale aferente anului 2017. În cadrul acestor dezbateri, doamna deputat Roberta Anastase a susţinut în plen amendamentul referitor la construcţia unui Spital Municipal nou la Ploieşti – amendament respins de majoritatea PSD-ALDE.
Tot în domeniul Sănătăţii, printr-o Întrebare parlamentară, deputatul Roberta Anastase a adus la cunoştinţă ministrului Sănătăţii o situaţie care ar putea duce la o diminuare a salariilor angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în domenii cu grad de risc ridicat, cu procente cuprinse între 7,5% şi 22,5%. Domnia sa l-a atenţionat pe ministrul Bodog asupra faptului că, în condiţiile în care, prin intermediul unei Ordonanţe de Urgenţă, guvernul Grindeanu a îngheţat salariile din Sănătate, angajaţii care lucrează în condiţii de periculozitate sporită (sanatorii de tuberculoză, serviciul de ambulanţă, anatomo-patologie etc) ar pierde o mare parte a sporurilor de care beneficiază.
”În acest fel domnul ministru Bodog nu va putea putea veni în faţa oamenilor cu scuze de genul ”a fost o scăpare”. Mai mult, am constatat că deşi au declarat sănătatea ”prioritate zero”, toate acţiunile întreprinse până în acest moment de guvernarea PSD-ALDE demonstrează contrariul. Au făcut o mulţime de promisiuni dar, cel puţin până în acest moment, nu am văzut nimic concret”, a declarat doamna deputat.
În calitatea de membru al Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaţilor, domnia sa a adresat ministerelor de resort Întrebări referitoare la stadiile în care se află implementarea unor acorduri cu Uniunea Europeană sau cu Organizaţia pentru Dezvoltare Europeană.
Tot începând cu luna februarie a fost reluată şi activitatea cabinetului parlamentar din strada Baraolt nr.3 – Piaţa Aurora Vest. În fiecare miercuri, începând cu orele 16:00, cetăţenii se pot adresa doamnei deputat Anastase, în cadrul programului de audienţe.

De asemenea, în luna februarie, Roberta Anastase a mai contribuit la elaborarea următoarelor acte normative:

1. Propunere legislativă pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

Obiect de reglementare: aborgarea OUG 13/2017

Link document: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16155

2. Propunere legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011

Obiect de reglementare: Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea art.258 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, în sensul interzicerii ocupării funcţiilor vacante de director şi de director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de către persoanele care au ocupat funcţia de director sau director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi care nu au participat la concursul pentru ocuparea postului ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

Link documente: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16148

3. Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici * Republicată şi a Hotărârii de Guvern nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.

Obiect de reglementare: eliminarea cerintelor privind vechimea in munca pentru functionarii publici ce doresc sa acceada intr-o functie superioara.

Link document: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16192

4. Propunere legislativă pentru modifiarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal

Obiect de reglementare: eliminarea discriminarilor fiscale create prin adoptarea PLX 335/2016 ( majorarea plafonului de neimpozitare la nivelul de 2000 lei.)

Link document: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16146

Departament Comunicare Birou Parlamentar Roberta Alma Anastase


Rating:  rating     (52 vizualizări)


Taguri:
roberta anastase prahova


Copyright © 2008 - 2020 Parlamentarul Prahovean
Actualizat la 19 octombrie 2020
Autentificare
Design si programare web: ing. Constantin Iancu